Termeni si conditii

Compania care administreaza site-ul www.deviantcraft.ro este DEVIANT CRAFT SRL, avand codul unic de inregistrare  44099012 si inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J40/6688/2021 avand capitalul social 200 RON.
Plasarea unei comenzi catre www.deviantcraft.ro IMPLICA acordul dumneavoastra cu termenii si conditiile site-ului.

Termenii si conditiile de mai jos se refera la cumparaturile, comenzile efectuate in cadrul magazinului on-line. Pentru a avea toate informatiile legate de conditiile comezii si livrarii unui produs de pe www.deviantcraft.ro, va rugam sa cititi cu atentie cele de mai jos. In cazul în care aveti intrebari sau nelamuriri, va rugam sa ne contactati la unul dintre urmatoarele numere de telefon: 0724857180

 1. Termeni si conditii generale

Prezentul document sta la baza utilizarii site-ului si serviciilor deviantcraft.ro, inclusiv comenzile realizate sau procesate in conexiune cu site-ul si serviciile Deviant Craft, dar si articolele pe care Deviant Craft le pune la dispozitie.

Tu, vizitatorul acestui site în calitate de cumparator si noi DEVIANT CRAFT SRL, o companie specializata în crearea de accesorii, vânzare de produse imprimate personalizate si servicii conexe acestora (entitate care exista sub marca ”Deviant Craft”) suntem partile acestui contract.

Nicio exceptie de la prezentele prevederi nu este valabila fara acordul in scris al Deviant Craft.

Deviant Craft isi rezerva dreptul de a actualiza continutul Termenilor si Conditiilor. Toti utilizatorii vor fi invitati sa parcurga documentul si sa accepte continutul sau in momentul plasarii unei noi comenzi. Daca nu esti de acord cu continutul Termenilor si conditiilor, trebuie să incetezi utilizarea site-ului si serviciilor Deviant Craft.

Marca Deviant Craft si platforma de vanzari www.deviantcraft.ro sunt detinute de DEVIANT CRAFT SRL, J40/6688/13.04.2021, 44099012, cu sediul social in Bucuresti, Sector 6, Crinul de padure 1.

 1. Utilizarea site-ului deviantcraft.ro

2.1. Intregul continut al site-ului deviantcraft.ro – imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, email-uri, scripturi, programe si alte date, cu excepția conținutului incarcat de utilizatori – este proprietatea Deviant Craft si este aparat de Legea pentru protectia drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. 

Folosirea fara acordul Deviant Craft a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare. Se permite folosirea site-ului deviantcraft.ro numai in scopul său, respectiv realizare online de comenzi pentru produse.

In cazul in care constatati incalcarea drepturilor de autor va rugam sa ne contactati la adresa hello@deviantcraft.ro.

Poti utiliza site-ul Deviant Craft si conținutul sau doar in acord cu politicile Deviant Craft si potrivit regulilor si instructiunilor prezentate pe site. Orice abatere de la acestea iti poate limita drepturile de utilizare ale site-ului sau poate duce la revocarea accesului.

2.2. Este interzis sa:

Interferezi cu site-ul si serviciile sale prin utilizarea de virusi sau alte tehnologii informatice care pot perturba orice element software sau hardware.

Modifici, copiezi, realizezi derivate etc. ale tehnologiei utilizate pentru a pune la dispozitie prezentul site si serviciile sale.

Utilizezi roboti sau alte mijloace automatizate de monitorizare a activității sau copiere a informatiilor de pe site, cu exceptia motoarelor de cautare, contoarelor de trafic sau tehnologii similare de masurare a performantei.

Pretinzi ca ai o alta identitate.

Utilizezi meta tags, termeni de cautare sau tag-uri similare care conțin numele Deviant Craft sau marcile sale comerciale.

Perturbi activitatea altor utilizatori ai platformei prin orice mijloace informatice.

Utilizezi Deviant Craft si serviciile sale pentru a promova obscenitati, discurs instigator la ura sau oricare alt continut care incalca demnitatea sau drepturile unui tert.

 1. Magazinele Deviant Craft

Deviantcraft.ro include magazinul online pus la dispozitie pentru clientii finali. Clientii finali sunt direct responsabili de materialele grafice incarcate (continutul si calitatea documentelor), Deviant Craft nu are nici dreptul, nici obligatia de a interveni asupra lor. Deviant Craft nu comercializeaza designul tau, exceptie făcând situatia in care doresti sa devii Artist Partener Deviant Craft si sa comercializezi produse prin intermediul site-ului.

Toate produsele sunt realizate on-demand (la cerere) pe baza comenzilor primite de la clientii finali.

Imagini în care apare grafica ta pot apărea în diferite materiale de informare si promovare ala Deviant Craft (de exemplu, filme de prezentare din timpul procesului de productie)

 1. Vanzarea produselor

4.1. Prin plasarea unei comenzi pe site, clientul face o solicitare de comanda pentru produsele si serviciile oferite pe deviantcraft.ro. Confirmarea solicitarii de comanda nu reprezinta o acceptare a acesteia, ci doar o recunoaștere a faptului că aceasta a fost primita. 

Inainte de acceptarea comenzii aceasta trece print-un proces de verificare si validare de catre Deviant Craft, prin care dorim sa ne asiguram ca nu incalca legislatia cu privire la drepturile de autor, nu incalca alte prevederi legale in vigoare sau creeaza vreun prejudiciu unui tert. Deviant Craft nu poate verifica individual fiecare comanda, dar isi rezerva dreptul de a respinge o solicitare de comanda atunci cand realizarea ei se identifica una dintre neregulile mentionate.

Acceptarea comenzii se face prin e-mailul prin care se confirmă productia acesteia (care vine ulterior e-mailul de confirmare a solicitarii de comanda), moment in care contractul devine valid.

In etapele de configurare a comenzii, clientul are posibilitatea de a verifica continutul acesteia si costurile specifice. Plasarea solicitarii de comanda reprezinta o validare a informatiilor cuprinse de comanda si asumarea lor.

Deviant Craft nu garanteaza disponibilitatea produselor si a designurilor prezentate pe site. In cazul in care o solicitare de comanda nu poate fi finalizata, clientul va fi anuntat in cel mai scurt timp și orice sumă achitata in avans va fi returnata.

4.2. Toate informatiile, desenele, cifrele, datele tehnice, specificatiile privind greutatea, dimensiunile si alte date disponibile în brosuri, cataloage, newslettere, reclame sau liste de preturi au doar caracter informativ. Deviant Craft nu garanteaza corectitudinea acestor informatii si, daca exista neconcordante dintre materialele mentionate si e-mailul de confirmare a solicitarii de comanda, intaietate are e-mailul de confirmare a solicitarii de comanda.

4.3. Obligatiile Deviant Craft fata de client sunt indeplinite in momentul in care furnizorul de servicii de transport confirma livrarea produsului. In situatia in care exista dificultati in livrarea produselor, Deviant Craft va anunta clientul in cel mai scurt timp.

4.5. Daca produsul prezinta defecte sau este nesatisfacator, acesta se poate retuna in conformitate cu Politica de retur Deviant Craft.

 1. Transportul si livrarea produselor

Majoritatea porduselor sunt facute la comanda astfel ca producerea lor dureaza intre 1-3 zile lucratoare. Deviant Craft isi asuma expedierea produselor in 3 saptamani de la primirea comenzii. In mod normal, comenzile sunt expediate în 2-4 zile lucratoare, dar exista circumstante exceptionale in care productia poate dura pana la 3 saptamani. Clienții Deviant Craft pot solicita livrarea produselor într-un termen precis pe baza unei întelegeri în scris cu Deviant Craft (valabilă doar cu confirmare explicita, in scris, de la Deviant Craft).

Livrarea produselor se va realiza utilizand un serviciu extern de curierat ales de Deviant Craft. Clientul trebuie să plateasca costurile de transport, care variaza in functie de valoarea comenzii si destinatie. Cuantumul costurile de transport este mentionat in e-mailul de confirmare a comenzii.

Deviant Craft livreaza oriunde in Romania si Europa, dar si in alte zone. Informatii complete despre zonele si repere privind costurile de livrare gasiti in pagina despre livrarea produselor.

Dacă in situatii excepționale, livrarea produselor nu se poate realiza in termenul de 3 saptamani Deviant Craft va anunta clientul in scris, cel mai tarziu la expirarea acestei perioade. Clientul poate solicita rambursarea oricaror sume achitate in avans sau poate opta pentru inlocuirea produselor din comanda cu ceva ce este disponibil.

6.Preturile

6.1. Preturile prezentate pe site-ul Deviant Craft sunt finale si includ toate taxele conform legislatiei fiscale din România. În ceea ce priveste TVA, adresa de livrare este cea definitorie pentru cuantumul sau.

Preturile de pe site-ul Deviant Craft sunt valabile pentru clientii din Romania si Uniunea Europeana, pentru cumparatorii din afara Uniunii Europene (cu exceptia Elvetiei, Lechtenstein, Monaco) si pentru cumparatorii de pe teritoriul Uniunii Europene  cu regim special de TVA (conform art. 6 din Directiva 2006/112/EC - https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/ALL/?uri=CELEX:32006L0112), prețurile afisate sunt prețuri nete. Adresa de livrare este decisiva in modalitatea de calcul a taxelor. 

Daca produsele comandate fac obiectul unor taxari suplimentare: taxe vamale, taxe de import sau alte taxe specifice legislatiei din zona cumparatorului si aceste taxe nu sunt mentionate in pagina de checkout, cumparatorul este direct responsabil de achitarea lor.

6.2. Costurile de transport si servicii conexe se factureaza si se prezinta separat in pagina de checkout (sau pe factura, daca e cazul). Adresa de livrare si valoarea comenzii pot implica anumite costuri si exista posibilitatea ca anumite comenzi sa implice taxe suplimentare.

6.3. Prin plasarea comenzii clientul isi asuma obligatia de a achita pretul de vanzare, taxele aplicabile, costurile de transport si servicii conexe, fara vreo reducere de pret ulterioara.

 1. Plata

7.1.Clientii pot alege sa achite contravaloarea comenzii prin ordin de plata, card bancar, plată în avans sau alte modalități de plata agreate de Deviant Craft. Deviant Craft isi rezerva dreptul de a limita modalitatile de plata disponibile pentru client in functie de valoarea comenzii, tipul comenzii (daca aceasta este personalizata) adresa de livrare sau alt criteriu obiectiv.

7.2. Daca modalitatea de plata aleasa de client face sa fie imposibil ca Deviant Craft sa primească plata (de exemplu indisponibilitatea fondurilor sau date de plata incomplete), fara ca Deviant Craft sa aiba vreo responsabilitate in acest sens, clientul isi asuma ca Deviant Craft poate solicita costuri suplimentare, implicate de procesul de recuperare a sumelor datorate.

7.3. Deviant Craft poate contracta furnizori externi pentru procesarea platilor.

7.4. Daca clientul nu realizezaza plata, Deviant Craft poate si va transfera responsabilitatea de recuperare a creantelor catre o companie specializata si va transfera datele personale ale clientului acestor companii.

7.5. Clientul este de acord sa primească factura in format electronic, pe e-mail.

 1. Dreptul de proprietate asupra produselor

Pana la receptionarea platii si expedierea produselor, Deviant Craft ramane proprietarul acestora.

In momentul in care bunurile sunt transferate la prestatorul de servicii de curierat, dreptul de proprietate si riscurile la care sunt expuse produsele se transfera in intregime la client. Clientul este responsabil de modul in care sunt manipulate produsele pana la momentul in care transferul lor este finalizat, in cazul returnarilor de produse.

 1. Garantii

9.1. In masura in care produsele prezinta defecte care intra sub incidenta conditiilor prevazute de garantie, clientul are dreptul de a cere refacerea comenzii, retragerea din contract sau o reducere din pretul de vanzare.

9.2. Comunicarea prin intermediul internetului, raportat la nivelul actual al tehnologiei, nu poate fi considerată lipsită de vicii si erori. De aceea, Deviant Craft nu iti poate asuma indisponibilitatea/ intreruperea unei oferte de pe site, ca urmare a unei perturbari tehnologice.

9.3. Toate produsele comercializate de catre site-ul deviantcraft.ro beneficiaza de conditii de garantie legala de conformitate si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi, si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

Garantia pentru personalizarea realizata de Deviant Craft este de 2 ani pentru persoane fizice si un an pentru persoane juridice.

 1. Returul produselor

Conform Ordonantei de urgența nr 34/2014, art. 16, sunt exceptate de la dreptul de retragere produsele confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar.

Cu exceptia produselor, personalizate, realizate on-demand, aveti dreptul de a retuna produsele in termen de 14 zile fara a oferi un motiv. Perioada in care produsele pot fi returnate expira dupa 14 zile de la momentul in care s-a primit confirmarea de livrare de la furnizorul de servicii de curierat.

In vederea exercitarii dreptului de returnare clientul trebuie sa contacteze Deviant Craft: (DEVIANT CRAFT SRL), CIntrarea Drumul Taberei, nr 4, bloc K, scara B, parter, ap 13, sector 6, Bucuresti, Romania, Telefon 0724857180, hello@deviantcraft.ro cu privire la decizia de retragere din contract printr-un mesaj scris.

Rambursarea sumelor achitate, cu exceptia costurilor de transport, se va realiza în momentul în care bunurile returnate ajung înapoi la Deviant Craft, in termen de cel mult 14 zile. Sunteti raspunzator pentru orice diminuare a valorii bunurilor care rezulta din manipularea, altul decat ceea ce este necesar pentru a stabili natura, caracteristicile si functionarea bunurilor.

Exceptii la dreptul de anulare

Revocarea acestui contract nu este posibila in ceea ce privește livrarea de bunuri care nu au fost prefabricate si care au fost fie selectate individual, fie personalizate in mod explicit de client pentru a-si satisface preferintele personale.

Conform Ordonantei de urgenta nr 34/2014, art. 16, sunt exceptate de la dreptul de retragere produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar.

Prezentul document este supus legii din România si din Uniunea Europeana. Eventualele litigii aparute intre organizator si participantii la campanie se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.

 1. Drepturile de autor pentru designurile imprimate

In cazul produselor realizate cu ajutorul configuratorului de produse dar si al celor incarcate sau trimise prin email, drepturile de autor pentru elementele de design/continut utilizate sunt in intregime clientului sau partenerului care a incarcat respectivele fisiere pe platforma Deviant Craft. Prin incarcarea graficii pe platforma Deviant Craft, clientul sau partenerul este direct raspunzator pentru orice prejudicii sau incalcare a drepturilor aduse tertilor.

Clientul elibereaza Deviant Craft de orice raspundere cu privire la eventualele conflicte generate de incalcarea drepturilor unor terti si va suporta orice costuri/despagubiri generate de un astfel de conflict.

 1. Limitari tehnice

In indeplinirea contractului pot aparea diferente rezonabile intre modul in care sunt prezentate produsele in materialele de prezentare Deviant Craft si produsul fizic, in special in materialele de promovare in format digital. Diferentele se pot referi la nuante de culoare, texturi, proportii, proprietatile materialului sau oricare alte elemente care nu pot fi redate intregime intr-o prezentare. Totodata, pot aparea mici diferente intre produse, ca efect al modificarilor proceselor tehnologice atat la Deviant Craft, cat si la funizori. Pot aparea diferente de culoare intre produs si imaginile de pe site din cauza monitoarelor diferite.

Calitatea fisierelor

Documentele grafice pentru print vor avea urmatoarele caracteristici: fisier PNG, mod de culoare CMYK, rezoluție 300 dpi.

Vanzatorul nu este raspunzator de continutul fisierelor grafice trimise de catre beneficiar si nu are obligatia de a interveni asupra acestora.

Amplasarea graficii pe produsele

Amplasarea graficii pe produs si culorile din simularile grafice vor reprezenta un reper pentru Vanzator. Beneficiarul va avea in vedere ca pot aparea diferente intre modul in care este amplasata grafica in simularea digitala si realitate ca urmare a diferentelor de proportii ale produsului, dar si ca urmare a limitarilor procesului de productie.

Imprimarea nu se poate realiza peste cusaturi, fermoare, nasturi, magneti, velcro sau oricare alte elemente care nu se pot aplatiza.

Culorile

Beneficiarul va ține cont de faptul ca exista diferente cromatice, intre simularea digitala si produsul real.

Modul de vizualizare al graficii pe ecran fata de modul de vizualizare pe material textile este diferit intrucat mediile de redare sunt substantial diferite. 

Deviant Craft nu realizeaza personalizari pe produse sau materiale aduse de client.

 1. Protectia datelor

Deviant Craft utilizeaza datele personale ale clientilor cu scopul pentru care au fost furnizate si in concordanta cu reglementarile in viguare. Datele personale furnizate (ex. Nume, adresa de e-mail, adresa de corespondenta, detalii bancare, detalii de facturare) sunt folosite strict pentru implinirea comenzilor plasate. Aceste date sunt confidentiale si nu vor fi transmise catre terti care nu sunt implicati in procesul de comanda, livrare sau plata. Clientul are dreptul, in mod gratuit, sa primeasca informatii despre datele sale personale stocate de Deviant Craft. Totodata, are dreptul de a corecta aceste date sau de a solicita stergerea lor.

   14. Email Marketing

O dată cu acceptarea termenilor și a condițiilor sunteți de acord să primiți materiale publicitare pe mailul oferit. Oricând aveți dreptul de a vă retrage făcând o cerere la hello@deviantcraft.ro

15.Prevederi finale

Partile in contract vor fi considerate cantractanti independenti si nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest document inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre partile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract si nu pot fi modificate sau schimbate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.

 

1 din 5