Plantam

HAI SA PLANTAM

Copacii oferă atât de multe beneficii vieții noastre de zi cu zi

Ei ajută la curățarea aerului pe care îl respirăm, filtrează apa pe care o bem și oferă casă pentru peste 80% din biodiversitatea terestră a lumii. Pădurile absorb dioxidul de carbon dăunător din atmosferă și ele însăși sunt ingrediente cheie în 25% din toate medicamentele. Ne angajăm în eforturile globale de reîmpădurire, iar cu fiecare portofel cumpărat ne ajuți să mai plantăm un copac.

DE CE FACEM ASTA

Facem asta pentru că este important să dăm înapoi din ceea ce ni se oferă. Iar pădurile ne oferă multe - planeta pe care o avem acum, apa de o bem, aerul pe care-l respirăm etc.

Ai luat vreodată o aspirină? E creată din scoarța unui copac!

Suntem o mică echipă, dar cu un plan mare. Să plantăm alături de tine o dată pe an câte 3.000-4.000 de copaci.

AVEM DOAR O PLANETA

Împreună putem avea grijă de ea

Pentru a preveni cele mai grave efecte ale schimbărilor climatice este nevoie să reducem dramatic emisiile de carbon. Cu toate acestea, cele mai recente studii climatice ne spun că acest lucru singur nu este suficient. Pentru a menține încălzirea globală la mai puțin de 2 grade, trebuie să ajungem la emisii nete negative. Asta înseamnă eliminarea și stocarea a mai mult dioxid de carbon din atmosferă decât punem noi în ea.

Și cum facem asta? Prin plantarea de copaci.

DE CE NOI?

Pentru că putem

Considerăm că oricât de mic ai fi, poți să faci un pas către o lume mai bună. În primăvara anului 2021 am plantat pentru prima oară, într-un cerc restrâns, la baza Bărăgan-Călărași. Ne-am promis că vom reveni cu mai multă lume, și ne vom ține de cuvânt.

Atunci au fost 1.400 de puieți de stejar. Data viitoare cu ajutorul tău vor putea fi peste 3.000.

Fii la curent cu viitoarea plantare

Înscrie-te la newsletter-ul nostru ca să fii la curent cu noutățile despre plantare și cu tot ceea ce facem noi în atelierul Deviant Craft.