ce este hartia tyvek

Ce este Tyvek® - Deviant Craft

Când am creat Portofelul din hârtie Deviant Craft a fost foarte important pentru noi să găsim un material care să țină pasul cu provocările zilnice și să reziste în timp. Noi credem că prioritatea numărul unu a zilelor noastre este protejarea naturii. După căutări și testări, Tyvek® s-a dovedit a fi cel mai potrivit material care să fie alături de noi în aventurile zilnice iar acum toate produsele noastre sunt create cu acesta.

ce este tyvek

Ce este Tyvek®?

Materialul Tyvek® este o combinație între țesătură și hârtie, dar rezistent la rupere, apă și substanțe chimice.

Tyvek a avut un start lent. Prima descoperire a avut loc în Marea Britanie în anul 1933, dar a durat aproape 20 de ani până a fost dezvoltată prima versiune comercializată. Apoi a mai fost nevoie de alți 10 ani de muncă pentru ca materialul să fie pus la vânzare în 1967.

Hârtia Tyvek® a fost dezvoltată și comercializată de compania științifică DuPont™. Hârtia Tyvek® este fabricată din fibre de polietilenă de înaltă densitate 100%. Pentru noi, cei care nu am avut 10 pe linie la chimie, polietilena este un polimer al compusului chimic cunoscut sub numele de etilenă. În SUA, moleculele de etilenă provin cel mai frecvent din gaze naturale. Are cea mai simplă structură de bază dintre toți polimerii existenți, acesta fiind și motivul cheie pentru multe dintre caracteristici.

Cum transformi aceste fibre în materialul Tyvek®? Iei fibrele subțiri de polietilenă, le învârți în mod repetat până se stratifică iar apoi le comprimi cu ajutorul căldurii și presiunii. Acest proces crește rezistența și durabilitatea țesăturii Tyvek®. Odată complet lipit, produsul rezultat este o foaie albă care seamănă foarte mult cu hârtia. Hârtia Tyvek® poate fi apoi tipărită, vopsită, laminată și modelată pentru a crea produse prietenoase cu natura. Și totul de la gazele naturale.

Deși nu îți pare cunoscut după nume, sigur te-ai întâlnit cu acest material până acum. Brățările de la concerte și festivaluri sunt create dintr-o variantă a acestui material. De aceea atunci când te speli pe mâini nu se strică.

Cum ajută Tyvek® mediul înconjurător? 

Tyvek este creat în parte din materiale post și pre consumatorii reciclate și poate fi la rândul său 100% reciclat.

Atunci când Tyvek® este reciclat mecanic, fibrele de polietilenă pot fi transformate în multe articole, inclusiv conducte subterane, protecții pentru cabluri, piese auto, materiale pentru ambalare, tăvi, topogane, diverse echipamente din locurile de joacă etc. În medie, fibrele de polietilenă Tyvek® pot fi reciclate între patru și cinci ori înainte de a se produce o modificare slabă a proprietăților fizice.

Hârtia Tyvek® este de asemenea o fibră sintetică calificată pentru reciclarea materiilor prime chimice. Prin acest proces de reciclare Tyvek® elimină componentele chimice de bază pentru a fi refolosite, reducând în cele din urmă cantitatea de resurse de petrol utilizate pentru producția ulterioară. Datorită hârtiei Tyvek®, energia și resursele necesare pentru a produce produsul sunt foarte reduse. Acest lucru are ca rezultat mai puține deșeuri materiale la finalul duratei de viață a articolului.

De altfel, Tyvek® este și un bun combustibil, iar prin ardere, fiind creat din gaze naturale, lasă 0 reziduri.

tyvek reciclat

De ce Tyvek® este materialul cel mai potrivit pentru noi?

Portofelele din hârtie Deviant Craft sunt create nu doar ca să arate bine ci și cu intenția de a satisface toate nevoile utilizatorilor. Portofelul optim este compact și minimalist, flexibil, de durată și rezistent la apă. Tyvek® îndeplinește fiecare dintre aceste cerințe făcându-l cel mai bun material pentru produsele noastre.

portofel rezistent la apa

Tyvek® este rezistent și durabil

Materialului Tyvek® este extrem de rezistent la rupere. El este modelat prin tăiere și proiectat în formele și piesele necesare pentru a crea portofele subțiri, port cardurile și alte accesorii. Mulți dintre cei care întâlnesc pentru prima dată Tyvek® sunt surprinși și impresionați de puterea sa având în vedere calitățile sale.

Tyvek® este ușor și flexibil

Hârtia Tyvek® are un raport mare rezistență / greutate, ceea ce permite o producție crescută folosind mai puțină energie și resurse decât alte materiale. Colile subțiri Tyvek au un aspect similar cu hârtia, țesătura și plasticul. Aceasta înseamnă că ele pot fi pliate, stratificate și cusute împreună, fără a se rupe sau crăpa. Acest lucru face din Tyvek materialul perfect pentru a se combina cu designurile de portofele și alte accesorii Deviant Craft.

Tyvek® este rezistent la apă

Spre deosebire de produsele obișnuite din hârtie, Tyvek® nu absoarbe apa. Tyvek® o respinge, ceea ce ne protejează produsele de accidente. În plus proprietățile fizice nu sunt afectate de lichide, păstrându-i rezistența originală și flexibilitatea. Concepute pentru utilizare pe termen lung, a fost important pentru noi ca portofelele din hârtie Deviant Craft să reziste mult mai mult decât câteva picături de apă.

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.