bar la tine acasa

Ca-ntr-un bar, la tine acasa

Această perioadă de izolare ne-a convins pe mulți să încercăm lucruri noi și să ne descoperim alte pasiuni. Mai ales că am fost nevoiți să găsim soluții alternative pentru experiențele de care ne puteam bucura fără griji în afara casei. S-ar putea ca și ție să-ți fie dor de bar-hopping și de entuziasmul pe care îl simțeai atunci când descopereai un nou cocktail. Nouă cu siguranță ne este dor. Cum am petrecut un timp în spatele barului, ne-am gândit să adunăm aici câteva trucuri pentru a recrea experiența unui cocktail bar la tine acasă. 

bar la tine acasa

1. Gheața
Schimbă cuburile de gheață mici pe care le poți face singur în tăvița congelatorului, cu unele mai mari. Poți cumpăra pungi de gheață din supermarketuri (chiar și cele care livrează acasă) sau din benzinării. Gheața te ajută să menții rece lichidul din pahar cât mai mult timp, iar astfel, cu cât cuburile sunt mai mari, cu atât se vor topi mai greu și nu îți vor dilua băutura. De asemenea, este important ca paharul să fie plin cu gheață, pentru ca temperatura din pahar să fie cât mai scăzută.
2. În pahar sau în salată?
Încearcă să păstrezi în frigider ingrediente versatile care ar putea fi folosite atât în băuturi, cât și consumate ca atare (măsline, lămâi, limes sau alte citrice). Acestea rezistă destul de mult timp la rece, așa că le poți avea la îndemână atunci când te simți inspirat, dar se pot consuma ușor în combinație cu alte mâncăruri în cazul în care constați că și-au pierdut din prospețime.
3. Miniaturi
Dacă vrei să testezi o rețetă nouă cu băuturi pe care nu le ai, verifică în magazinele de specialitate dacă nu cumva au și o variantă mai mică. Și nouă ne este teamă de angajamentele pe termen lung și preferăm să putem face un test drive înainte ;).
4. Făcute-n casă
Nu este necesar să cumperi sirop de zahăr. Ți-l poți face singur acasă amestecând cantități egale de zahăr cu apă fierbinte.
5. Măsuri
Dacă nu ai un jigger (măsură standard care poate avea 20/40 ml sau 25/50 ml) la dispoziție, te poți folosi de o lingură (are aproximativ 10 ml, sau un pahar de shot. S-ar putea să nu fie chiar soluția perfectă, dar în timp, dacă păstrezi aceeași măsură, vei putea echilibra băutura în funcție de preferințele tale.
6. Echilibru
De regulă, ca o băutură să fie echilibrată, pentru fiecare parte de ingredient dulce, ai nevoie de o parte de ingredient acru. Raportul acesta este valabil și pentru echilibrarea unui lichior. Lichiorul bineînțeles înlocuind siropul de zahăr.

Dacă etapele de mai sus ți se par a fi prea mare bătaie de cap atunci când îți dorești să bei un pahar dintr-un cocktail perfect la tine pe canapea, te vei bucura să afli că există baruri care ți-au anticipat dorința și au creat mixuri pe care le livrează la tine acasă. Nouă ne-au plăcut:

Sticlele cu cocktailuri gata preparate de la Artichoke Social House.

Livrează prin FanCourier și Sameday.

artichoke

Mixurile de la Expirat (le găsești la secțiunea Mix).

expirat cocktails

Shoturile simpatice și variante de la Shoteria.

Pe care îi poți găsi pe Glovo sau poți comanda direct de la ei.

shoteria acasa

Suntem curioși dacă există și alte astfel de baruri care livrează acasă și ne-am dori să le încercăm. Dacă ai o recomandare pentru noi, ne-am bucura să ne dai un semn în comentarii :).

Nu uita că nu doar conținutul paharului este important. Ia în calcul și atmosfera. Cum ar fi crearea unui mic colțișor din casa ta în care ești înconjurat de obiectele tale preferate (o lumânare parfumată, un tablou, fotoliul cel mai comod). Ai putea să stingi o parte din lumini și să-ți pui în fundal playlistul „de ieșit”. Muzica aceea care îți dă o stare de bine. De ce nu, ai putea asculta și un întreg concert online.

O altă metodă de a face acel moment special, este de a respecta unul dintre ritualurile tale de ieșit în lume. E suficient să te dai cu parfum, să-ți aranjezi părul sau să te îmbraci cu unul din tricourile tale preferate. Deși ar putea părea un gest mic și neimportant, s-ar putea să fie fix de ceea ce mai aveai nevoie pentru o seară perfectă.

 

Autor: Ana Drăghicescu

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.