design interior deviant craft

5 metode simple prin care să-i oferi personalitate casei tale

 

 

Spațiul în care locuim ar trebui să ne aducă liniște și inspirație. Un loc în care să dormim bine și să ne lăsăm garda jos pentru a ne simți noi înșine și de ce nu, să putem să ne lăsăm creativitatea să zburde.

Ideal, am avea un buget nelimitat, răbdare și control asupra fiecărui detaliu. Însă, rar acest lucru chiar se întâmplă. S-ar putea să locuiești în casa altcuiva, creată în viziunea acelei persoane, proprietarul să nu-ți permită să faci prea multe schimbări, să împarți spațiul cu cineva cu gusturi diferite sau locuința să fie una temporară și nu vrei să investești prea mult timp sau energie pentru redecorare. 

Pentru că ne place să ne personalizăm și schimbăm spațiul cât mai des, în funcție de mood-ul nostru, ne-am gândit să împărtășim cu voi câteva tips&tricks prin care să-ți personalizezi camera sau casa, astfel încât să simți că te reprezintă.

 

1. Schimbarea mânerelor la ușile și sertarele dulapurilor

 

S-ar putea să nu te fi gândit până acum, dar o schimbare mică, a mânerelor unor sertare, îi pot oferi caracter întregului șifonier. Pe unele le vei găsi și la bucată, astfel încât să-ți faci propriul set. 

Iar dacă nu este o casă în care vei sta mult, fiind ușor de înlocuit, le poți păstra pe cele vechi pentru a le pune la loc la plecare. Cele alese de tine te pot însoți astfel într-o nouă casă. 

Le poți găsi în magazinele de design interior, cum ar fi cele de la Ikea, The Home, Zara Home și H&M Home sau poți lua ceva personalizat de pe Etsy.com.

maner dulap personalizat(vezi toată colecția pe Etsy.com)

2. Schimbarea abajurilor

 

La fel ca schimbarea mânerelor, poate fi destul de simplu să înlocuiești abajurul lustrei din casa ta. Asigură-te că îl ai la îndemână pe cel vechi în cazul în care la mutare trebuie să lași totul așa cum era. Pe lângă rolul decorativ, poți alege unul care să creeze o atmosferă mai potrivită pentru tine, cum ar fi să lase lumina să treacă sau să o facă mai difuză. 

Chiar și o eșarfă așezată pe o lampă poate să aducă o schimbare, ai grijă doar să nu atingă părțile fierbinți ale sistemului de iluminat și să riști să se topească sau să ia foc.

abajururi deviant craft tablou 

3. Arta de perete

 

Indiferent dacă poți sau nu să dai găuri în pereți, un afiș sau un tablou pot da personalitate camerei tale. Imaginează-ți cum ar fi să intri pe ușă și să vezi prima oară ceva care se leagă de o amintire frumoasă. Sau să te trezești și în fața ta să fie o imagine care te face să zâmbești? Astfel de mici detalii sunt cele care tind să ne influențeze buna dispoziție. 

Dacă nu poți folosi cuie, există și varianta benzilor dublu adezive, unele dintre ele sunt chiar făcute special pentru tablouri. Însă, trebuie să ai în vedere că deși promit să nu ia și tencuiala atunci când le dai jos, s-ar putea ca peretele să sufere un pic. 

Ce poți face?

Să lipești doar afișe, fără rame, folosind benzi cu un adeziv mult mai slab și fără riscul de a strica vopseaua;
Să te folosești de rafturi, măsuțe, servante sau pervazuri, care sunt lipite de un perete;
Să le așezi pe podea sau pe un teanc de cărți, sprijinite de perete.

tablou print deviant craft Vezi toată gama de printuri Deviant Craft.

4. Folosește-te de plante

 

În funcție de tipul de plantă pe care o folosești, poți crea atmosfera climei din care face parte (în măsura în care îi poți oferi suficientă lumină și căldură). Dar despre ce plante ar putea fi vorba?

Plantele de ghiveci sunt opțiunea clasică prin care îți poți exprima personalitatea. Poate simți că te reprezintă o plantă agățătoare, una plină de flori sau țepii unui cactus, indiferent cum ar fi, micuță sau masivă, sigur va avea un impact în casa ta.

Plantele uscate, precum legătura de eucalipt care îți poate face baia să pară un spa, câteva fire de grâu vopsite cu rol de pată de culoare sau un mănunchi de pampas într-o vază lângă geam. 

Florile proaspete au avantajul de a veni cu tot cu parfumul de cameră. Desigur, ele nu au o viață prea lungă și poate nu vei putea mereu să te bucuri de ele, însă din când în când, dacă ai posibilitatea de a culege sau cumpăra un buchet de flori, s-ar putea să te surprindă efectul pe care îl va avea asupra locuinței tale.

De plantele artificiale poate ai fugit până acum crezând că sunt kitch sau pur și simplu urâțele, însă în ultimii ani, pe piață au apărut multe opțiuni care arată foarte similar surorilor naturale. Sunt o variantă potrivită pentru cei care nu au reușit niciodată să mențină o plantă în viața mai mult de câteva săptămâni.

plante tablou deviant craft 

5. Autocolantul pentru mobilă

 

Dacă nu ai putut să-ți alegi mobila pe care ți-ai dorit-o și simți că nu te reprezintă, s-ar putea să-ți prindă bine un proiect de DIY în weekend. Poți da astfel o nouă viață unui blat de bucătărie sau unor uși care nu se potrivesc personalității tale. Modificarea este reversibilă, astfel că vei putea lăsa totul așa cum l-ai primit dacă nu-ți aparține.

autocolant mobila hobbycreativ.ro (Photo Credit https://hobbycreativ.ro)

Suntem curioși dacă voi aveți și alte metode prin care vă arătați personalitatea în căsuța voastră. Dacă da, le puteți lăsa în comentarii.

 

Autor: Ana Drăghicescu

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.